Regulament 2016

Regulament Transilvania No Borders PEAK Cup 2017

REGULAMENT TRANSILVANIA NO BORDERS PEAK CUP

TIRGU-MURES, 3-11 FEBRUARIE 2017

 

 

Categorii de varsta:

- 2007 si mai mici - babybaschet

- 2005-2006 - minibaschet

 

• Dimensiunea terenului: 28*14m

 

• Marimea mingii: PEAK nr. 5

 

• Timp de joc :

▪ babybaschet (4 sferturi x 8 min in grupe, 4x 10 in fazele eliminatorii si jocurile de clasament)

▪ minibaschet (4 sferturi x 10 min)

▪ timp continuu de joc, fara oprirea cronometrului. Timpul va fi oprit doar in ultimele 2 minute ale sfertului 4 si doar in cazul in care diferenta dintre cele doua echipe este mai mica de 10 puncte.

 

Punctajul jocurilor:

Joc castigat= 2 puncte ;

Joc pierdut= 1 punct;

forfait= 0 puncte.

 

Se va aplica regulamentul impus de FEDERATIA ROMANA DE BASCHET cu urmatoarele modificari:

1. Arbitrajele vor fi asigurate astfel:

-la categoria babybaschet - 1 arbitru / meci

- la categoria minibaschet - 2 arbitri / meci.

2. La fiecare intrerupere a jocului mingea va fi inmanata arbitrului.

3. Schimbarile de jucatori se vor efectua la liber pe toata durata meciului.

4. In ultimele 2 minute ale meciului, timpul de joc se va opri conform regulamentului jocului de baschet aprobat de FRB.

5. In cazul in care un club are inscrise 2 sau mai multe echipe in competitie la aceeasi categorie de varsta, este INTERZISA schimbarea jucatorilor intre formatiile respective. Nerespectarea acestei reguli se sanctioneaza cu meci pierdut ( forfait 20-0 ).

6. La categoria babybaschet nu exista abaterea de teren.

7. Pe intreaga durata a unui joc, o echipa are dreptul la 2 time-out-uri pe care le poate folosi oricand (orice sfert al meciului). Durata unui time-out este de 30 secunde.

8. Apararea este obligatorie om la om pe toata perioada meciului. Apararea ZONA este interzisa.

9. Cosurile de 3 puncte se vor valida cu 3 puncte.

10. Nu exista aruncare suplimentara dupa marcarea unui cos valabil in situatie de fault (cunoscutul cos-fault).

11. La minibaschet sunt valabile regulile celor 3, 5, respectiv, 8 secunde.

12. La minibaschet, greselile personale de echipa vor fi contabilizate in ultimul sfert. Acumularea a mai mult de sapte greseli personale de echipa se sanctioneaza cu aruncari libere.

13. Este interzis blocajul la omul fara minge.

 

Criterii de calificare

Faza grupelor

In caz de egalitate la puncte intre 2 echipe dupa jocurile din faza grupelor, vor intra in vigoare urmatoarele criterii de departajare:

1. Rezultatul direct

2. Cosaverajul general

3. Puncte marcate

4. Puncte primite

In caz de egalitate de puncte intre 3 echipe dupa jocurile din faza grupelor, vor intra in vigoare urmatoarele criterii de departajare:

1. Se va intocmi un clasament doar cu rezultatele dintre cele 3 formatii aflate la egalitate de puncte si se va califica echipa cu cele mai multe puncte adunate doar din jocurile cu celelate echipe aflate la egalitate.

2. Cosaverajul general din jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.

3. Numarul mai mare de puncte marcate in jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.

In cazul in care, in urma clasamentului intre 3 echipe doar 2 vor ramane la egalitate de puncte, se vor aplica criteriile de departajare intre 2 echipe.

 

Documente de joc

Inainte de primul joc al competitiei, oficialii fiecarei echipe vor preda la masa organizatorilor un tabel nominal cu datele si numele jucatorilor din echipa, tabel care va fi valabil pe toata durata turneului si care nu poate fi modificat.

 

Echipamentul

Toate echipele vor purta echipamente prevazute cu numar pe spate, de aceeasi culoare, iar aceste numere trebuie sa coincida cu cele trecute in foaia de joc.

 

Punctualitate

Echipele trebuie sa fie pregatite de joc cu 15 minute inaintea startului partidei. In cazul in care la ora stabilita de incepere a jocului oricare din echipe nu este prezenta pe teren, aceasta va dispune de o perioada de 5 minute pentru a se alinia la startul partidei, in caz contrar urmand sa piarda acel joc cu scorul de 20-0.

Pauzele dintre reprize au o durata de 2 respectiv 5 minute, iar pe durata pauzelor echipele nu au voie sa paraseasca suprafata de joc.

 

Sanctiuni-Norme disciplinare

Comportamentul echipelor:

Daca o echipa demonstreaza in timpul turneului o atitudine violenta (protesteaza la decizii arbitrale, duritati asupra rivalilor, proteste la adresa organizatorilor, etc.) aceasta poate fi automat exclusa din turneu.

Toate cazurile de excludere din competitie vor fi raportate in amanunt forului federativ la care este asociat clubul sau jucatorul exclus din turneu.

Delegatii echipelor vor fi direct responsabili de atitudinea si comportamentul propriilor jucatori in relatia cu arbitri, colegi, adversari, public, organizatori si materiale ce apartin bazei sportive ( vestiare, banci de rezerva, etc.).

Organizatorii vor inspecta vestiarele impreuna cu delegatii echipelor implicate inainte si dupa fiecare joc. In cazul distrugerilor totale sau partiale ale materialelor ce apartin de baza sportiva (vestiare, banci de rezerva, scaune din tribuna, etc.) delegatul , echipa si persoana care a provocat distrugerile sunt direct responsabili.

 

Arbitri

Toate partidele competitiei vor fi arbitrate de arbitri ce apartin de Federatia Romana de Baschet. Arbitrul va reprezenta autoritatea maxima pe terenul de joc si va avea puteri depline pentru a suspenda sau anula vreun joc in cazul in care va observa orice atitudine negativa din partea vreunei echipe.

 

Contestatii

Datorita numarului mare de echipe si meciuri ce vor avea loc in cadrul evenimentului, organizatorii nu vor verifica individual fiecare sportiv pentru ca acesta sa respecte categoria de varsta la care participa in competitie. Competitia are caracter amical, astfel ca organizatorii fac apel la spiritul FAIR-PLAY al antrenorilor cu scopul ca fiecare membru al echipei sale sa respecte categoria de varsta la care este inscrisa.

Orice contestatie sau reclamatie cu privire la nerespectarea categoriei de varsta vor trebui prezentate in scris la oficialul terenului intr-un interval de timp de maximum 10 minute de la finalizarea jocului.

Echipa acuzata de nerespectarea categoriei de varsta va fi nevoita sa prezinte PE LOC actele doveditoare ale jucatorilor contestati de catre echipa adversa.

 

Acte necesare verificarii jucatorului :

• a. Pasaport sau

• b. Carnet de elev insotit de copie dupa certificatul de nastere sau

• c. Certficat de nastere in original

Pentru ca o contestatie sa fie validata si judecata, inaintea analizarii acesteia se va plati o suma de 100 RON la oficialul terenului. Contestatia va fi solutionata pe loc.

Organizatorii nu accepta reclamatii sau contestatii scrise ce fac referire la deciziile arbitrale.

 

Programul jocurilor

Comitetul de Organizare isi rezerva dreptul de a efectua schimbari in programul competitiei atat in alcatuirea grupelor, cat si a orelor de disputare a jocurilor sau a terenurilor.

Toate aceste schimbari vor fi comunicate in cel mai scurt timp reprezentantilor echipelor implicate.

 

Asigurari

Toti delegatii echipelor isi asuma raspunderea ca fiecare component al echipei sale este apt din punct de vedere medical pentru a practica sportul si detine viza medicala atestata in acest scop. In acest sens, inaintea debutului primului joc din cadrul competitiei , fiecare delegat va prezenta o declaratie pe propria raspundere, semnata , conform careia toti componentii echipei  sunt apti din punct de vedere medical pentru a practica sport de performanta.

Organizatorii nu se vor face responsabili de eventualele leziuni sau boli aparute in timpul turneului sau de eventualele lucruri pierdute sau furate.

Parteneri principali
Regulament
Regulament
Trops
Organizatori
SportLife
Gladius