Detalii Stiri
< LIVESCORE
29.01.2015 12:34 Category: Noutati

Cupa Transilvania COTRACO 2015, gata de start

Cel mai puternic turneu de baby si minibaschet din tara a fost deschis oficial miercuri, 28 ianurie, intr-o conferinta de presa.


Cupa Transilvania COTRACO 2015, gata de start

SportLife Events și ACS Gladius Tîrgu-Mureș, alături de partenerii principali COTRACO ROM și Primăria Tîrgu-Mureș, au anunțat, într-o conferință de presă desfășurată la Hotelul Grand din Tîrgu-Mureș, deschiderea oficială a Cupei Transilvania COTRACO 2015 la baby și minibaschet.

Competiția, cel mai puternic eveniment de acest fel din țară, va reuni la start peste 30 de echipe din România și din străinătate, întrecerea având, în premieră, caracter internațional. Lansarea turneului a fost onorată de prezența oficialităților locale, a sponsorilor și a reprezentanților mass-media.

În deschiderea cuvântărilor, viceprimarul municipiului Tîrgu-Mureș, Claudiu Maior, a subliniat sprijinul nemijlocit al Primăriei în activitățile sportiv-educative organizate de SportLife și destinate celor mici: “Mă bucur că Tîrgu-Mureșul găzduiește turneul internațional de baby și minibaschet Cupa Transilvania COTRACO 2015. Mulţumesc întregii echipe care s-a implicat în organizarea acestui turneu şi îi doresc mult succes în continuare.” “In Primăria Tîrgu Mureş veţi avea întotdeauna un aliat de nădejde în organizarea unor astfel de turnee”, a conchis viceprimarul Claudiu Maior.

La rândul său, directorul general al grupului de firme COTRACO ROM, Bogdan Bărbulescu, s-a arătat încântat să se alăture proiectului SportLife de a sprijini dezvoltarea sportului juvenil: “Firma noastră aniversează 10 ani de la înființare. Turneul face parte dintr-o suită de evenimente care celebrează acest jubileu. Considerăm că este foarte important să investim în viitorul copiilor noștri. Din păcate, în ziua de azi ne ocupăm prea puțin de educația lor.“ “Și eu am jucat baschet în tinerețe și sunt convins că acest sport complex îi va ajuta pe cei mici. Firma COTRACO va fi mereu deschisă pentru proiecte ce țin de viitorul comunității din care face parte”, a afirmat directorul general al sponsorului turneului, Bogdan Bărbulescu.

Vicepreședintele ACS Gladius Tîrgu-Mureș, Vlad Pora, a făcut o prezentare succintă a turneului, care va fi împărțit în doua categorii: babybaschet fete și băieți, respectiv, minibaschet băieți.

Printre competitorii acestei ediții se regăsesc, în premieră, două formații din străinătate (Buba Baschet, campioana Bulgariei, și Pityke Tigers, locul 9 în Ungaria), cluburi titrate din țară (“U” Mobitelco Cluj-Napoca, Dan Dacian București, Asesoft Ploiești, Phoenix Galați și altele), dar și grupări locale (Sirius, Lucky Dragons, Together și Gladius).

Meciurile vor avea loc între 31 ianuarie și 7 februarie 2015 la Sala Polivalentă din Tîrgu-Mureș și în sălile de sport ale Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” și Liceului Tehnologic Electromureș.

Festivitățile de premiere vor avea loc în data de 3 februarie, la ora 14, în Sala Electromureș, pentru babybaschet, respectiv, în data de 7 februarie, ora 14:30, în Sala Polivalentă, pentru minibaschet. Ultima festivitate de premiere va fi precedată, la ora 12, de meciul demonstrativ mixt între o selecționată a organizatorilor și una a presei.

“Ediția de acum este foarte importantă și prin prisma caracterului ei internațional. Un număr record de echipe s-au înscris la turneu, interesul pentru întrecere crescând de la an la an. Comunitatea trebuie să înţeleagă beneficiile multiple pe care le aduc evenimentele organizate de SportLife la Tîrgu Mureş” , a afirmat managerul SportLife Group, Mărgărit Amza, care le-a inmanat principalilor parteneri ai competitiei cate un tricou al nationalei de baschet a Romaniei.

Câștigătorii la cele trei categorii vor primi câte un compleu de baschet, toți participanții fiind recompensați cu diplome și medalii. De asemenea, vor fi acordate și premii individuale.

Ca noutate absolută, toți micii baschetbaliști vor face poze cu simpaticul elefănțel Ghiță, mascota turneului, iar cel care va aduna cele mai multe aprecieri pe rețeaua de socializare Facebook va primi un echipament complet (trening, compleu, ghete, geantă de baschet).

Concursul “Like Ghiță, Like you” va fi disponibil în curând pe pagina de facebook SportLife România.

 


Parteneri principali
Detali Stiri
Detali Stiri
Trops
Organizatori
SportLife
Gladius